Monsanton vastaiset mielenosoitukset

Osallistu ja järjestä mielenosoitus omalla paikkakunnallasi. Lue lisää March against Monsanto -sivustolta, alla tietoa ja materiaalia Suomen aiemmista mielenosoituksista.

March Against Monsanto / Marssi Monsantoa Vastaan 12.10.2013

Tiesitkö, että sinun ja läheistesi ruokapöydissä saattaa olla geenimuunnellulla soijalla ruokittujen sikojen ja kanojen lihaa? Useat suuret suomalaiset rehunvalmistajat ovat alkaneet käyttää geenimuunneltua soijaa, eikä sitä täydy ilmoittaa pakkausmerkinnöissä. Gm-soija on yleistä myös kananmunien tuotannossa.

EU-maihin tuodaan Monsanton ja Bayerin gm-soijaa. Niistä Monsanto on
markkinajohtaja.

  • Helsinki Narinkkatori klo 14
  • Oulu Oulun tori klo 14
  • Vaasa Alatori klo 14
  • Turku ei marssia, vaan tapahtuma Kauppatorilla klo 16

Monsanto on monikansallinen maatalouden biotekniikkayhtiö, joka pyrkii hallitsemaan maailman ruoantuotantoa. Monsanto on tuonut markkinoille kyseenalaisia tuotteita, kuten Vietnamin sodassa käytetyn Agent Orange -kasvimyrkyn, naudan kasvuhormonin, aspartaamin, Roundup-rikkaruohomyrkyn ja patentoidut geenimuunnellut siemenet.

Gm-kasvien viljely ei ole ekologista. Näillä pelloilla käytetään hyvin paljon torjunta-aineita, mistä koituu vakavia ympäristövaikutuksia. Monet rikkakasvit ja hyönteiset ovat kehittyneet kemikaaleille vastustuskykyisiksi.

Gm-kasvit leviävät myös tahattomasti naapuripelloille. Se hankaloittaa tavanomaista ja luomuviljelyä. Patentoitujen gm-lajikkeiden viljelijällä ei ole lupaa säästää itse kasvattamiaan siemeniä, vaan ne on ostettava joka vuosi uudelleen.

Gm-tuotteiden pitkäaikaisista terveysvaikutuksista ei ole vielä riittävää tieteellistä  tutkimusta. Tiedetään, että gm-pelloilla runsaasti käytettävät torjunta-aineet aiheuttavat sikiövaurioita ja hedelmättömyyttä.

Gm-kasvien käytöstä ei koidu sinulle etua kuluttajana. Jos haluat ruokaa, joka on terveellistä, ekologisesti tuotettua ja takaa viljelijöille kestävän elannon, näytä mielipiteesi marssien.

Osallistumalla Monsanton vastaiselle marssille näytät päättäjille ja elintarvikeyhtiöille, että haluat pitää lautasesi puhtaana geenimuuntelusta. Samana päivänä Monsantoa vastaan marssitaan kymmenissä maissa ja sadoissa kaupungeissa. Kutsu mukaan perheesi, kaverisi ja työkaverisi. Mitä enemmän meitä on, sitä todennäköisemmin vaikutamme
niiden suomalaisten yritysten päätöksiin, jotka ovat hyväksyneet gm-rehun
käytön eläinten ruokinnassa.